Federer na turnaji Masters valcuje ďalej, zdolal aj Nišikoriho

11.11.2014 Celý región

Londýn 11. novembra (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer má na Turnaji majstrov v Londýne na konte už dve víťazstvá. V utorok si v B-skupine poradil s Japoncom Keiom Nišikorim za 70 minút hladko v dvoch setoch 6:3, 6:2 a má nakročené do semifinále prestížneho podujatia. Vo večernom súboji v O2 aréne proti sebe nastúpia domáci Andy Murray a Kanaďan Miloš Raonič.

Druhý nasadený Federer síce ako prvý čelil brejkbalom súpera, v tretej hre úvodného setu ale dva odvrátil a vzápätí zobral súperovi servis na 3:1 zo svojho pohľadu. Náskok si už vziať nenechal a dejstvo získal za 36 minút vo svoj prospech. Aj druhý set sa hral v jasnej réžii 33-ročného Švajčiara, keď z 0:1 otočil po brejku na 3:1. Podanie Japoncovi zobral opätovne aj v siedmej hre na 5:2 a suverénne dokráčal k víťazstvu.

Tridsaťtriročný Federer hrá na Turnaji majstrov rekordný 13-krát a naďalej živí šancu dostať sa na post lídra koncoročného svetového rebríčka. Nišikori si po triumfe v úvodnom zápase nad Murrayom pripísal prvú prehru.

"Dnes som spokojný s mojím výkonom, hral som dostatočne agresívne," povedal šesťnásobný víťaz Turnaja majstrov v rozhovore pre Sky Sports. "V úvode som síce musel odvracať dva brejkbaly, ale zvládol som to a to bolo pre ďalší vývoj zápasu dôležité. Dobre som potom volil údery, išlo mi druhé podanie i returny a na dvorci som sa cítil naozaj dobre," dodal Federer. Ten bude mať istotu postupu v prípade, že Raonič vo večernom súboji zdolá Murrayho, alebo keď Murray vyhrá v troch setoch.

B-skupina:
Roger Federer (2-Švajč.) - Kei Nišikori (4-Jap.) 6:3, 6:2

Tabuľka:
1. Roger Federer (2-Švajč.) 2 2 0 4:0
2. Kei Nišikori (4-Jap.) 2 1 1 2:2
3. Andy Murray (5-V.Brit.) 1 0 1 0:2
3. Miloš Raonič (7-Kan.) 1 0:1 0:2
 

Vyberte región